• 27.04.2024 10:54

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ

Відadmin

Бер 12, 2024

Щовесни, коли тануть сніги,

і на рясті засяє веселка,

повні сил і живої снаги

ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

Сьогодні у нашій школі розпочався Шевченківський тиждень. Учителі української мови під час уроків провели інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко», а також організували написання диктанту на Шевченківську тематику. Бібліотекар Стеценко А.А. зібрала книжковий вернісаж «Чужому навчайся і свого не цурайся». Вихователі усіх виховних груп провели тематичні виховні години з нагоди 210 річниці від народження Великого Кобзаря.

До 210 річниці з Дня народження Тараса Шевченка сьогодні учні 6-10 класів виготовили лепбук “Великий Кобзар – Тарас Шевченко”. Під час роботи діти закріпили свої знання про життя і творчий шлях Шевченка як поета та художника, збагатилися цікавими фактами, ознайомилися з картинами Т.Г. Шевченка.

З учнями 5 класу проведено бібліотечний урок “Тарас Шевченко – художник”. Учні зі слів шкільного бібліотекаря Стеценко А.А. дізналися, що за життя наш Кобзар майстерно вправлявся не тільки з поетичним словом, а і з пензлем. У його творчому доробку понад 1300 картин, із яких до нашого часу дійшло понад 800. До власних творів поет створював ілюстрації, любив малювати автопортрети.

Конкурс малюнків «Моя Україна у творах Шевченка»

Ми маємо величезну радість поділитися з вами результатами нашого захоплюючого конкурсу малюнків за творами Тараса Шевченка. Цей захід був організований з метою вшанування видатного українського поета та художника, а також стимулювання творчості серед наших учнів.

Ми щиро вітаємо всіх учасників конкурсу та висловлюємо їм щиру подяку за участь та творчість. Нехай ваші малюнки завжди наповнюються вдячністю і любов’ю до великої спадщини українського народу, яку залишив нам Тарас Шевченко.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *