• 29.04.2024 19:52

10 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ПАРАСОЛЬКИ

Відadmin

Лют 13, 2024

Історія появи парасольки невідома, але залишилася гарна легенда. У ній говориться, що багато століть тому один китаєць, який дуже любив свою дружину, придумав для неї дах, щоб вона могла гуляти в будь-яку погоду.Перші парасольки важили більше 2 кілограмів, а довжина їх ручки була близько півтора метра. Простим людям користуватися парасолькою заборонялося, адже парасолька вважався символом влади і багатства.

Вважається, що першим придумав використовувати парасольку для захисту від дощу англієць Ханвей в 18 столітті. Він узяв звичайну жіночу парасольку від сонця, замінив на ньому тканину на більш щільну і темну і став гуляти в дощ лондонськими вулицями. Прогулянки супроводжував свист і регіт натовпу, адже вважалося, що парасолька призначена тільки для жінок і тільки як захист від сонця. Але сміялися недовго, скоро всі зрозуміли, що таке пристосування – справжній порятунок від дощу.

(З інтернету)

Тож сьогодні вихователь Вознюк В.М. ознайомила вихованців 2 виховної групи з історією виникнення парасольки та допомогла дітям цікаво провести дозвілля.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *